ПОРТАЛ
16 червня 2014, 11:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Корсунщині провели "Трактор-фест"

<b>На Корсунщині провели "Трактор-фест"</b>

У те, що трактор годиться не лише для обробітку землі, змусили повірити своїх глядачів кращі механізатори з усієї області під час "Трактор-фесту". Уже втретє він пройшов у селі Яблунівка Корсунь-Шевченківського району. Перегони серед водіїв цієї сількогосподарської техніки, як і в попередні роки, влаштувала науково-виробнича фірма "Урожай", - повідомляють у Черкаській ОДА.

У такий неординарний спосіб тут намагалися не лише стимулювати й надихнути своїх працівників напередодні жнив, а й зацікавити нових людей до роботи в сільському господарстві.

– Ще кілька років тому це були змагання з професійної майстерності між механізаторами, – сказав керівник НВФ "Урожай" Олег Васецький. – Наша організація займається роботою на землі й механізатор у цій справі чи не найосновніший, хоча і не єдиний, робітник, без якого всі інші будуть просто непотрібними. Згодом змагання між механізаторами трансформувалися у своєрідне свято й цього року стали лише його частинкою.

Цього дня учасникам "Трактор-фесту" довелося не тільки боротися за першість, а й доводити власну майстерність та винахідливість. Їхні виступи оцінювали четверо членів журі. Тож водії за кермом білоруських МТЗ та німецьких "Фендт", долаючи конкурсний маршрут, складали карту України.

А водії телескопічних навантажувачів продемонстрували свою вправність, виконуючи незвичні для цієї техніки трюки: відкорковували пляшку, їздили на задніх колесах, запалювали запальничку, косили траву й навіть феєрверк намагалися запустити. Родзинкою нинішніх змагань стали перемоги між БТР-ом з військово-патріотичного центру "Шампань" Звенигородського району і трактором. У цьому двобої символічну перемогу здобула техніка призначена не для війни, а для роботи в полі.

У рамках "Трактор-фесту", окрім власне тракторних перегонів, куховарили просто неба й накривали "Стіл достатку" та вперше провели конкурс краси серед жінок із різних куточків області, причетних до роботи в сільськогосподарській галузі.