ПОРТАЛ
9 липня 2014, 14:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Драбівщині готують стратегію територіального розвитку району

Стратегію територіального розвитку Драбівського району до 2020 року обговорили учасники спеціальної наради за участі представників місцевої виконавчої влади, ділових кіл та громадськості Черкащини.

«В основу розробки Стратегії покладено передовий досвід економічного і соціального розвитку територій, методичні рекомендації Швейцарсько-українського проекту підтримки децентралізації в Україні DESPRO», – повідомив порталу «Діловий регіон» голова Драбівської районної ради Володимир Дзега. Також Стратегія узгоджена з положеннями галузевих державних програм розвитку.

Пріоритетними напрямками розвитку було визначено розбудову сучасної індустрії в районі, розвиток високопродуктивного аграрного виробництва, розбудову та модернізацію інфраструктури, територіальний розвиток та створення туристичної галузі на Драбівщині. Під час обговорення лунали пропозиції зробити акцент на розвитку невеликих сільськогосподарських кооперативів на противагу великотоварному виробництву. Представники медичної сфери наголосили на необхідності налагодження тісного державно-приватного партнерства в галузі для забезпечення населення необхідними дорогими ліками та якісною медичною допомогою.

За словами Володимира Дзеги, пропозиції до Стратегії драбівська районна влада прийматиме ще протягом місяця. Затвердити документ планують на сесії райради у вересні.