ПОРТАЛ
23 листопада 2014, 16:04

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Чорнобаївщині підвищать оренду плату за землі водного фонду

Засідання комісії райдержадміністрації з питань врегулювання орендної плати за земельні ділянки водного фонду (ставки) за межами населених пунктів днями провели у Чорнобаї.

На Чорнобаївщині підвищать оренду плату за землі водного фонду

Земельні ділянки, розташовані біля водних об’єктів завжди представляли більш продуктивну господарську цінність завдяки високому забезпеченню водою. Враховуючи важливість земель цього фонду в забезпеченні охорони і раціонального використання водних ресурсів, вони виділені в окрему категорію земель, - інформують у Чорнобаївській РДА.

У березні 2014 року внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема, до статті 288 «Орендна плата» пунктом 288.5 підпунктом 288.5.1 встановлено, що розмір орендної плати встановлюється у договорі, але річна сума платежу, не може бути меншою 3-х %нормативної грошової оцінки.

На засіданні також розглянули стан плати за земельні ділянки водного фонду, наповнення бюджету після змін в оплаті земель водного фонду та порядок внесення змін до договорів оренди в Чорнобаївському районі.

По завершенні засідання голова комісії Тамара Черкас зазначила, що до 20 грудня необхідно виготовити нормативну грошову оцінку даних земельних ділянок та забезпечити оформлення додаткових угод до договорів про не менш як 3% ставку за оренду цих земельних ділянок. Сільським радам доручено здійснювати постійний контроль за використанням земельних ділянок водного фонду та надходженням плати за дані землі.