ПОРТАЛ
10 вересня 2015, 14:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Чорнобаївщині реконструюють стару тепломережу

До початку опалювального сезону у Чорнобаї планують реформувати місцеву тепломережу та залишити з 4 її котелень лише одну на природному газу. Про це в ефірі обласного телеканалу розповів голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда.

На Чорнобаївщині реконструюють стару тепломережу

Дві котельні тепломережі – об’єднають. Котельню при школі за сприяння інвесторів уже замінили на модульну, що працює на пелетах, які виготовляють в районі. Реконструкція останньої котельні з тепломережі, яка обігравала місцеві поліклініку та лікарню, незабаром розпочнеться. Після оновлення на якій 2 котли з чотирьох працюватимуть на вугіллі та дровах. Проведення таких робіт дозволить значно заощадити витрати газу, переконаний очільник району.

− Енергозбереження – один із пріоритетів розвитку нашого району. Крім запланованого своєрідного реформування тепломережі, у цьому році нам вдалося залучити на енергозбереження 2,5 млн гривень з сільських та районного бюджетів. На ці кошти ми провели капітальні ремонти опалювальних систем із заміною котлів на твердопаливні у чотирьох навчальних закладах та замінимо майже 250 вікон, − розповів голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда.

У чотирьох школах уже замінили газові котельні на котли, що працюють на альтернативних видах палива. До початку опалювального сезону ще у двох школа планують встановити котли такого типу. У районі сподіваються, що всі ці заходи дозволять зекономити до 35 % газу, порівняно минулорічними витратами, - зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.