ПОРТАЛ
10 серпня 2015, 11:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські підприємці отримали доступ до державних закупівель

Через Фейсбук та Твіттер черкаські підприємці можуть дізнатися про закупівлі, оголошені державними та комунальними підприємствами області.

<b>Черкаські підприємці отримали доступ до державних закупівель</b>

На Черкащині почався процес переходу на електронні закупівлі. Оперативно та прозоро інформувати малий та середній бізнес про державні закупівлі в області взявся Департамент економічного розвитку і торгівлі Черкаської ОДА.

Повідомлення про оголошені держзакупівлі будуть публікуватися на сторінках у Фейсбук та Твіттері. Підписавшись на них, підприємець може прямо зі свого комп’ютера чи мобільного пристрою дізнатися деталі замовлення, зареєструватися та взяти участь в електронних торгах.

«Участь в електронних торгах дає можливість зекономити державні кошти, оскільки виграє торги найдешевша пропозиція. А для малого та середнього бізнесу це шанс отримати додаткові замовлення, а значить прибуток», – повідомив порталу «Діловий регіон» директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Черкаської ОДА Роман Карманнік.

Система електронних державних закупівель ProZorro працює поки що для допорогових закупівель, тобто, тих, які не перевищують 100 тис. грн. (якщо більше, то проводиться тендер). Тож це сектор діяльності малого та середнього бізнесу. Як повідомили в Департаменті, минулого року допорогових держзакупівель було здійснено на суму 570 млн. грн.

«Багато хто вважав цей ринок державних закупівель закритим. Мовляв, там виграють тільки свої. Тож ми хочемо надати вільний прозорий доступ усім зацікавленим підприємцям. Актуальна інформація про оголошені закупівлі буде одразу оприлюднюватися на сторінках у соцмережах», – відзначив Роман Карманнік.

Замовниками товарів і послуг будуть переважно комунальні підприємства області. В подальшому планується розширити перелік підприємств, що надаватимуть інформацію про держзакупівлі.