ПОРТАЛ
10 серпня 2015, 12:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

330 млн. грн. нових податків надійшло до місцевих бюджетів

Місцеві бюджети вже отримали від нових податків додаткових 330 млн. гривень з півмільярда гривень прогнозованих фіскалами на початку року, заявив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Коломієць. Він поінформував, що за сім місяців ц.р. до місцевих бюджетів надійшло 1367,7 млн. грн. платежів.

330 млн. грн. нових податків надійшло до місцевих бюджетів

Розпис рад виконано на 114,4%. Таким чином надходження понад розпис – 172 млн. грн., повідомляє ГУ ДФС у Черкаській області.

Надійшло 706,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з показником минулого року на 70 млн.грн. більше. Земельного податку та орендної плати за землю перераховано 267,7 млн.грн. (+55,3 млн.грн. до відповідного періоду минулого року).

Окрім того місцеві бюджети отримали 111,2 млн.грн. акцизного податку з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів (алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, нафтопродуктів).

Також надійшло 15,7 млн.грн. податку на нерухоме майно і 2,8 млн.грн. транспортного податку. Спрощенці сплатили 174,9 млн.грн. єдиного податку, у т.ч. 35,8 млн.грн. сплатили сільгоспвиробники – платники єдиного податку 4 групи. Додаткові надходження податку на прибуток до місцевих бюджетів становлять за півроку 25,5 млн.грн.

«Тобто нові податки принесли місцевим бюджетам за сім місяців додаткових 330,1 млн.грн. А річна сума додаткових надходжень від запровадження нових податків складе не менше 600 мільйонів гривень. Це на сто мільйонів гривень більше від прогнозованих нами додаткових надходжень, які були озвучені у січні», - заявив начальник фіскальної служби області.

Володимир Коломієць відмітив, що зростання надходжень відбулось внаслідок запровадження реформ, внесення змін до Податкового кодексу України та новому підходу до наповнення місцевих бюджетів.