ПОРТАЛ
10 червня 2015, 15:23

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаським аеропортом зацікавився інвестор

Черкаське летовище зацікавило потенційного інвестора. Його оглянув власник «Банку Михайлівський», український бізнесмен Віктор Поліщук. Побаченим лишився задоволеним. Попри те, що роботи там удосталь, - зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.

Черкаський аеропорт уже п’ятий рік, як в обласній комунальній власності. Натепер він має статус міжнародного. А ще – чинний сертифікат аеродрому та служби авіаційної безпеки.

– Якраз торік ми з обласного бюджету спрямували на це кошти, – розповідає перший заступник голови Черкаської облради Наталія Кравцова. – Це задля того, щоб аеропорт «Черкаси» не втратив своєї перспективи. Зараз спільно з облдержадміністрацією ми розробляємо програму його підтримки та розвитку.

Аеропорт має одну з найпотужніших в Україні злітно-посадкових смуг. Хоч вона тут єдина, однак може приймати будь-які типи літаків, масою до 190 тонн. А за протяжністю смуга тут довша, ніж навіть у «Жулянах» – 2,5 км проти 2,3 км. За радянських часів аеропорт «Черкаси» приймав до 80 рейсів за добу.

– Найбільшою перевагою нашого аеропорту перед рештою є його розташування, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Центр України, дуже вдала логістика. Є потрібне дорожнє сполучення. Якщо аеропорт запрацює, то для нашого краю це стане потужним поштовхом для розвитку.

– Попередньо, щоб аеропорт запрацював, потрібно близько 100 млн грн, – каже власник «Банку Михайлівський» Віктор Поліщук. – Тут потрібно все ремонтувати, зокрема, і смугу. Немає також автоматичної системи посадки та світлосигнального обладнання. Однак із погляду логістики справді розкішне розташування. Майбутнє в цього аеропорту є 100%.

За словами інвестора, всі потрібні роботи в аеропорту можна виконати за півроку. Із обласною владою він домовився про подальше ретельне вивчення проекту.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук