ПОРТАЛ
9 жовтня 2016, 19:15

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Чигиринські селяни знову протестували проти будівництва пташників

Представники села Рацеве Чигиринського району приїхали на сесію Черкаської облради, протестуючи проти інвестора та будівництва нових потужностей курників ДП «Перемога Нова», що випускає продукцію ТМ «Наша Ряба».

Людям дали слово і вони заявили, що не проти інвесторів як таких, але проти тих інвесторів, які «загадять їх землю», - інформує «Прочерк».

«Ми проти того, щоб «Курка ряба» загадила нашу землю. Ми стурбовані екологією! Стурбовані станом води, повітря. Ми їздили на Канівщину, Вінничину, бачили як там хазяйнує цей інвестор. Ці люди привозили тітушок і на зборах села били людей. Зокрема, чоловіку вибили зуби, жінці зламали ногу!» – заявляли по черзі селяни.

До трибуни вийшов депутат Микола Булатецький і закцентував увагу, що щойно було озвучена заява про злочин, адже людей били і на них тиснули.

Голова облради Олександр Вельбівець поставив таку пропозицію щодо направлення заяви про злочин до правоохоронних органів. Більшість підтримали пропозицію (53 депутати «за»).

Вельбівець запевнив, що заява буде направлена прокурору області і в Головне управління Нацполіції в Черкаській області.

- Буде перевірка всіх фактів! - сказав голова облради.

У свою чергу, представники села ще раз зауважили, що на глибині 126 метрів в районі розташування сіл перебуває великий запас води. І якщо ця вода під землею буде отруєна, то, мовляв, можуть бути ще більш страшні наслідки. Тож селяни пообіцяли навіть лягати під вантажівки, якщо вказаний інвестор розпочне будівництво.