ПОРТАЛ
27 жовтня 2016, 08:51

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Більше 27 тисяч осіб допомогла працевлаштувати служба зайнятості

За сприяння обласної служби зайнятості цьогоріч отримали роботу 27,4 тис. осіб, у тому числі 17,7 тис. безробітних, серед яких кожний п’ятий належав до соціально вразливих категорій населення (інваліди, внутрішньо переміщені особи, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в АТО тощо).

До тимчасової зайнятості залучені 13,2 тис. осіб шляхом їх участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

З метою стимулювання створення нових робочих місць, в першу чергу для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, роботодавцям надавалась компенсація витрат єдиного соціального внеску. Таким чином, з початку року було працевлаштовано 370 безробітних, повідомили у Черкаському ОЦЗ.

Завдяки отриманню одноразово допомоги по безробіттю 145 осіб відкрили власну справу. Основними напрямками підприємницької діяльності є сфера оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, сільське, лісове та рибне господарство.

Довідково:

З початку року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися 79,7 тис. осіб, що на 7,7 тис. осіб менше, ніж у січні-вересні минулого року.