ПОРТАЛ
1 листопада 2016, 12:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області завершилась осіння посівна кампанія

Через несприятливі погодні умови недосіяними залишилась четверта частина запланованих площ озимих культур.

«У цьому році близько 50 % посівів були посіяні у сухий ґрунт у вересні – на початку жовтня та 25 % не те що пізно, а просто катастрофічно пізно в періоди між дощами у жовтні. Та відразу з припиненням засухи посіви зіткнулися з дефіцитом тепла, говорить Віталій Постригань, начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології .

За спостереженнями агрометеорологів області, на сьогодні посіви озимої пшениці знаходяться у початковій фазі розвитку – сходи. Темпи відставання у фазовому розвитку озимих культур становлять 2-3 тижні відносно середніх багаторічних строків (період 1986-2005 рр.) та 2-20 днів порівняно з попереднім роком.

Віталій Постригань нагадує, що минулого року темпи сівби також відставали від оптимальних, але аграріїв виручили дуже теплі листопад та грудень. У цьому році ситуація невтішна - листопад очікується зі звичайним температурним фоном. Тож умов для кардинальної зміни фазового розвитку посівів не очікується. У такій ситуації залишається тільки сподіватися, що зима буде без катаклізмів.