ПОРТАЛ
3 квітня 2017, 16:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Працівники «Азоту» вимагають повернути запаси газу та ввести антидемпінгові мита

Якщо до працівників «Азоту» Уряд не прислухається, вони мітингуватимуть у Києві. Про це заявив журналістам голова правління черкаського ПАТ «Азот» Віталій Скляров після мітингу «азотівців» на Соборній площі Черкас.

Промисловці вимагають від Уряду введення антидемпінгових мит на ввезення російських міндобрив та повернення компанії запасів газу, що їй належать.

– Ми звертаємося до Уряду із закликом найближчим часом вийти з нами на діалог, щоб ми змогли сісти за стіл переговорів і намітити рішення, – сказав Віталій Скляров. – Нам потрібний природний газ, який є у підземних сховищах. Це – газ нашого холдингу, і ми маємо на нього всі права. Судові інстанції всіх рівнів відбулися...

Наразі через зупинку виробництва підприємство має борги перед своїми працівниками, «Черкасиоблеренго» та «Черкасигазом», пише «Прочерк». Також «Азот» зібрав близько 1,5 млрд грн передоплати з аграріїв, але поставив добрива лише частково – 7 березня через відключення газу й відсутність оборотних коштів для його придбання підприємство зупинилося.

Усі ці борги Віталій Скляров пообіцяв оплатити, коли підприємство запрацює. При цьому, за його словами, держава винна корпорації OSTCHEM, до якої входить «Азот», близько 12 млрд грн.

Фото: Gazeta.ua.