ПОРТАЛ
17 жовтня 2011, 19:35

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Пальміра варить цукор і влітку, і восени

Пальміра варить цукор і влітку, і восени

На радість колективу Пальмірського цукрозаводу, що на Золотоніщині, перед осіннім сезоном «Пальмірацукор» мала ще й півтора місяці літнього сезону, переробляючи в липні-серпні цукор-сирець із бразильської тростини. Цукру-сирцю було перероблено 38,2 тисячі тонн, задіяно третину устаткування й працюючих. А буряків за осінній сезон мають переробити 200 тисяч тонн. На заводі нині 727 працівників, середня зарплата — 2693 гривні.

Завод відчуває нестачу сировини.

— Проста агітація більше сіяти буряків не спрацьовує, виробників сировини потрібно зацікавлювати економічно, — переконаний директор заводу Віктор Павліченко.

З початком сезону бурякопереробки помітно подешевшав на ринку цукор із 10 до 8 гривень в Золотоноші.

— А чи можна відрізнити цукор буряковий від тростинного. Кажуть, що буряковий навіть солодший? — запитую Віктора Васильовича.

— Розрізнити майже неможливо, це вдасться лише професійному дегустаторові, хоча в нас на заводі дегустаторів немає. Цукор однаковий. Буряковий солодший хіба з патріотичних міркувань.

За матеріалами:  www.kray.ck.ua

директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський