ПОРТАЛ
28 жовтня 2011, 17:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області формують регіональний запас зерна

В області формують  регіональний запас зерна

Станом на 1 вересня 2011 року у суб’єктів ринку зерна області зберігається 972,3 тис. т зернових ресурсів, у тому числі: 685 тис. т пшениці, майже 11 тис. т жита, 204 тис. т ячменю,33 тис. т кукурудзи, 16 тис. тонн гороху, 3 тис. тонн проса та майже 2 тис. тонн гречки. Про це повідомив заступник начальника інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації Ігор Якименко, аналізуючи дані щомісячного моніторингу.

З наявних зернових ресурсів на зберіганні у суб’єктів ринку зерна області знаходиться майже дві третини (604 тонни) продовольчого зерна. Зокрема, пшениці продовольчої 519 тис. тонн, жита – 5,7 тис. тонн., 59,7 тис. тонн ячменю, 7,8 тис. тонн гороху. Враховуючи, що прогнозним балансом зернових та зернобобових культур, передбачено на 2011-2012 маркетинговий рік 218 тис. тонн зерна для споживання (продовольчого), наявної кількості достатньо для забезпечення продовольчих потреб мешканців області – для виробництва борошна, круп, макаронів та випічки хліба, - інформують у Черкаській ОДА.

Наразі в області здійснюється формування регіональних запасів зерна. Щомісячна потреба для жителів області становить 18,4 тис. тонн продовольчого зерна. Обласною та районними державними адміністраціями спільно з сільськогосподарськими та хлібоприймальними підприємствами, регіональним відділенням Аграрного фонду здійснюється робота щодо забезпечення незнижувального трьохмісячного запасу продовольчого зерна регіональних ресурсів у кількості 55 тис. тонн.

За матеріалами Черкаської ОДА