ПОРТАЛ
16 жовтня 2011, 12:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Йдучи з Черкащини, «Богдан» позбавляє митників чверті податків

Йдучи з Черкащини, «Богдан» позбавляє митників чверті податків

За 9 місяців поточного року Черкаською митницею до Держбюджету України перераховано 667 млн. 102,8 тис.грн. Доведене Держмитслужбою України завдання у сумі 643 821,5 тис.грн. виконано на 103,6%. Про не повідомив начальник Черкаської митниці Валентин Ковальський, підсумовуючи діяльність за 9 місяців.

Начальник обласної митниці зазначив, що Черкаська митниця є більш експортною митницею. Основними товарами, які підлягали оподаткуванню за 9 місяців були: складові частини для промислового складання транспортних засобів, кормові добавки, картон, сільськогосподарська техніка, мінеральні добрива, вугілля кам’яне, каталітичні системи, хімічні засоби захисту рослин, бензол, банки з жесті, сушарки зернові, поліетилен, газ скраплений, насіння цукрового буряку, пристрої для розбризкування, олії рослинні, бітум нафтовий, силоси для зберігання зерна, обладнання.

Найбільшими платниками податків при митному оформленні товарів у січні-вересні 2011 року були: ДП “Автоскладальний завод №2” ПАТ “АК “Богдан моторс” – 25,19% від загального обсягу сплачених податків, ВАТ “Азот” – 8,88%, ТОВ “Катеринопільський елеватор” – 5,90%, ТОВ “Ведерстад” – 3,67%, ЗАТ “Черкаський автобус” – 3,72%, ТОВ “ММ Пекеджінг Україна” – 3,50%, ВП “Черкаська ТЕЦ” ВАТ “Черкаське Хімволокно” – 3,44%, ЗАТ “Графія Україна” – 3,27%.

Щодо роботи в правоохоронному напрямку діяльності митниці Валентин Казимирович зазначив, що службою боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Черкаської митниці протягом 9 місяців порушено 4 кримінальні справи на загальну суму 13 921 559 грн. Коли за період 2010 року порушено 4 кримінальні справи на загальну суму 7 246 615 грн.

Також, головний митник Черкащини Відмітив й те, що на сьогоднішній день тривають переговори з інвесторами та розроблюються документи для побудови нового терміналу в місті Умань. Валентин Казимирович висловив сподівання, що в першому півріччі 2012 року новий термінал відкриють і в Умані.

Нагадаємо, що Господарський суд Черкаської області розпочав процедуру банкрутства Автоскладального заводу №3 корпорації «Богдан». Тож на Черкащині з кількох заводів, які виробляли легкові та вантажні автомобілі тощо, залишається працювати лише цех зі складання вантажівок…

За матеріалами:  www.procherk.info