ПОРТАЛ
6 серпня 2013, 12:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Шполянський район в трійці лідерів загальнообласного рейтингу

Шполянський район в трійці лідерів загальнообласного рейтингу

За рейтинговою оцінкою діяльності за ІІ квартал 2013 року Шполянський район зайняв 3 місце за усіма напрямами діяльності. Про це під час координаційної наради зі структурними підрозділами адміністрації повідомив голова Шполянської райдержадміністрації Олександр Черевко.

За словами очільника району, обсяг реалізованої промислової продукції за основними видами діяльності за січень-травень склав 90 млн. грн., що залишилось на рівні відповідного періоду минулого року. З позитивним результатом спрацювали майже всі промислові підприємства. В ІІ кварталі цього року як і планувалось відновило роботу підприємство ТОВ «Інвестиційна компанія». На сьогодні на підприємстві створені робочі місця і вже реалізовано продукції майже на 200 тис.грн.

За І півріччя спостерігається позитивна тенденція в зовнішньо-економічній діяльності району проти минулого року.

Обсяг експорту товарів за січень-березень 2013 року становив 12 млн. 193,3 тис. дол США, імпорту – 17 млн. 623,3 тис.дол. Обсяг експорту збільшився на 45,8%, імпорту – на 4,8%.

Освоєно капітальних інвестицій за І квартал 2013 р в сумі 132 млн.грн, що становить 100% до минулого року. У розрахунку на одиницю населення цей показник становить 646 грн. і відповідає 4 місцю серед районів.

Обсяг прямих іноземних інвестицій на 1 квітня 2013 року становив 4 млн. 197,2 тис.дол США і збільшився на 10,5 дол. проти минулого року.

За січень-червень 2013 року до загального фонду бюджету району мобілізовано 21 млн. 697 тис. грн, що становить 111,5 % до плану. Виконання затверджених показників забезпечили всі органи місцевого самоврядування.

Середньомісячна заробітна плата за червень по колу звітуючих підприємств району складає 2289 грн, за період з початку року – 2230 грн. Такий показник збільшено проти минулого року на 361 грн. або на 20%., але її рівень залишається нижчим від обласного.

На економічно активних підприємствах району заборгованість із заробітної плати відсутня.

У І півріччі проведена робота в усіх сферах діяльності, але є показники, які потребують покращення. Тому, як було підсумовано на нараді, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації потрібно проаналізувати стан соціально-економічного розвитку, визначити вузькі місця, вжити заходів щодо покращення ситуації, - повідомляють у Шполянській РДА.