ПОРТАЛ
5 грудня 2013, 20:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський район на 4-му місці обласного рейтингу

Черкаський район на 4-му місці обласного рейтингу

За комплексною оцінкою роботи за 9 місяців Черкаський район посідає 4 місце в області та перше – за обсягами прямих іноземних інвестицій, які у розрахунку на душу населення становлять 7,8 тисяч доларів США. Такі результати було озвучено під час підсумкової наради за участі губернатора області.

– Попри те, що темпи соціально-економічного розвитку області дещо уповільнилися, економіка і надалі працює стабільно, – повідомив голова районної державної адміністрації Олег Костиря. – Левова частка у валовому виробництві належить сільськогосподарським підприємствам. Господарствами району цьогоріч зібрано рекордний урожай 112,6 тисяч тонн зернових і зернобобових культур, що на 5,6 тисяч тонн більше урожаю минулого року. При цьому з одного гектара землі аграрії зібрали 57,7 центнери. Окрім того, реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі збільшилася на 3,4 відсотки та становить 36,8 тисяч тонн. Зріс також надій молока – у розрахунку на середнє поголів’я корів становить 4,375 тонни.

Втім, є і приводи для занепокоєння. Зокрема, як наголосив очільник району, на 20 відсотків зменшилося виробництво яєць та на 14,2 відсотки скоротилося поголів’я великої рогатої худоби. Над подоланням проблем у районі вже активно працюють, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

– Із метою покращення ситуації, що склалася у тваринницькому комплексі, у Сагунівському сільськогосподарському товаристві «Ломовате» введено в експлуатацію доїльний зал вмісткістю на 400 корів, а на підприємстві «РВД-Агро» у селі Червона Слобода проведено реконструкцію тваринницького комплексу під родильне відділення із доїльним залом, – розповів Олег Валерійович. – Окрім того, господарство планує закупити 300 нетелів.