ПОРТАЛ
26 серпня 2016, 12:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На замовлення уманських роботодавців навчають операторів котельні

Сьогодні на ринку праці все частіше дефіцитом стає не робоче місце, а фахівець високого класу. Знання сучасних технологій та нових знарядь праці – це те, що шукає роботодавець. Навчання безробітних громадян на замовлення роботодавців дає можливість забезпечити достатньо високий рівень професіоналізму робітника, його конкурентоспроможність та працевлаштування, зазначають у Черкаському обласному центрі зайнятості.

На замовлення уманських роботодавців навчають операторів котельні

Перед початком опалювального сезону актуальною є професія «оператор котельні», яка передбачає обслуговування робітником автоматизованих котелень. Це вимагає від працівника знань щодо принципів дії і порядку обслуговування сучасного обладнання.

Оператор котельні повинен володіти ґрунтовними знаннями щодо роботи котлів, знати основні засоби їх теплоізоляції та склад теплоізоляційних мас, правила поводження з газом та устаткуванням, яке знаходиться під напругою, вміти користуватись контрольно-вимірювальними приладами, мати навички з регулювання та керування автоматичними та телемеханічними системами.

Згідно опитування роботодавців щодо перспективних вакансій, за попереднім узгодженням кандидатур, Уманським міським центром зайнятості було організовано професійне навчання на базі ДПТНЗ «Черкаський навчальний центр Міністерства аграрної політики та продовольства України». 12 осіб навчаються за професією «оператор котельні» на замовлення підприємств, установ, організацій міста: Уманського комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго», відділу освіти Уманської міської ради, Уманського національного університету садівництва. Виробниче навчання та практика будуть проходити у замовника кадрів.

Після завершення навчання атестовані оператори котелень отримають свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації державного зразка, допуск до самостійної роботи та будуть працевлаштовані згідно укладених договорів із роботодавцями.