ПОРТАЛ
14 листопада 2016, 15:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Деньгівському лісництві оновили адмінприміщення

Повну реконструкцію адміністративного приміщення лісництва провели деньгівські лісівники. Будівля уже давно потребувала капітального ремонту. А це чималі кошти. Тому роботи здійснювали поступово. І цього року нарешті повністю завершили. Ремонтні роботи провели не лише зсередини, а й зовні, інформують у обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У Деньгівському лісництві оновили адмінприміщення

Фінальним акордом стало облицювання зовнішніх стін металевим блокхаусом. «Оскільки це лісництво, то обрали малюнок під дерево. Але жодне дерево при цьому не постраждало, – посміхається лісничий Анатолій Ільченко. – А якщо серйозно, то деревом дуже дорого було б. Тому вирішили використати сучасні прості і дешеві технології». Тепер двоповерхова будівля лісництва має кардинально інший вигляд.

Ще раніше всередині приміщення зробили перепланування та повністю реконструювали стіни. «Тут був великий актовий зал для численного колективу. Тепер нас значно менше, і нам такі площі не потрібні. Тому зробили менші і більш практичні приміщення», – розповідає Анатолій Ільченко. Не обійшлося без непередбачуваних труднощів – дах довелося перекривати двічі. Але тепер він зроблений на совість. З метою енергоефективності та збереження тепла поміняли вікна на сучасні металопластикові та утеплили стіни мінватою. Хоч адмінприміщення опалюється дровами, однак це паливо все одно треба берегти.

«Усі наявні ресурси необхідно використовувати максимально ефективно, щоб досягнути високих результатів. Тому ми йдемо назустріч у тих питаннях, що стосуються поліпшення умов праці, оновлення обладнання чи приміщення», – відзначив директор ДП «Золотоніське лісове господарство» Микола Бас.

Тепер Анатолій Ільченко планує облаштувати садибу та господарський двір. Роботи багато – від заміни паркану до реконструкції виробничих приміщень. Лісничий упевнений, що вони ще знадобляться і шукає спосіб їхнього застосування.