ПОРТАЛ
24 лютого 2017, 10:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як налагодити ефективний експорт, навчали підприємців у Черкаській торгово-промисловій палаті

Оцінити реальні експортні можливості компанії та дізнатись про основні принципи розробки стратегії виходу на міжнародні ринки змогли учасники майстер-класу «Запуск експорту за 3 місяці». Захід, що відбувся в Черкаській ТПП, проводив ЗЕД-експерт міжнародного рівня, генеральний директор компанії «OUTVED» (м. Київ) Михайло Лесняк.

Як налагодити ефективний експорт, навчали підприємців у Черкаській торгово-промисловій палаті

Експерт уже не вперше проводить тренінг для черкаських підприємців. У 2015 році експерт успішно провів спеціалізований семінар «Як організувати експорт товарів до ЕС» в рамках проекту, фінансованого Посольством Великої Британії в Україні, з акцентом на логістичних тонкощах організації експорту. Мета нинішнього майстер-класу, за словами Михайла Лесняка, – допомогти прийняти оптимальні рішення у плануванні експортної стратегії.

«Це конкретна і практична інформація про те, як системно організувати роботу з експорту, щоб ця система працювала постійно, надійно, прибутково та ефективно», – відзначив Михайло Лесняк.

Після завершення основної частини майстер-класу шість зацікавлених компаній змогли пройти безкоштовну діагностику готовності до виходу на міжнародні ринки, серед них – ТОВ «Елеваторбуд», ПП «Агропрофтрейд», ТОВ «Тамако-інвест», ПП «Ямал і К» та інші.

«Ми постійно проводимо навчальні заходи, де підприємці регіону можуть отримати практичну корисну інформацію щодо розвитку зовнішньої торгівлі. Також надаємо ряд послуг, які допоможуть налагодити експорт. І найближчим часом очікуємо на приїзд тренерів Google, які розкажуть, як успішно користуватися розробленими ними інструментами для бізнесу», – повідомив порталу «Діловий регіон» президент Черкаської ТПП Сергій Першин.

Майстер-клас спричинив неабиякий інтерес. До нього долучилися близько 40 представників підприємств Черкащини.

Найближчим часом компанії, зацікавлені в експорті до Європи, зможуть зустрітися із представниками італійського бізнесу, які завітають на запрошення Черкаської ТПП.