ПОРТАЛ
28 березня 2017, 14:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Зупинка черкаського «Азоту» вдарить і по інших підприємствах

Припинення роботи хімічного гіганта позначиться і на роботі стратегічно важливих для регіону підприємств - Черкасиобленерго та Черкасигазу

Зупинка черкаського «Азоту» вдарить і по інших підприємствах

- Зупинка «Азоту» поставить на межу виживання і цілий ряд інших підприємств, - переконаний Голова Правління ПАТ Віталій Скляров. - Зокрема, Черкасиобленерго та Черкасигаз, для яких підприємство було найбільшим споживачем. Вони вже відчувають негативні результати від зупинки нашого підприємства.

За його словами, урядовці, що не хочуть чи не можуть мислити глобально, відверто та відкрито знищують українську хімічну промисловість, а наших аграріїв ставлять в залежність від російського виробника, який потім буде диктувати Україні свої ціни й свої умови поставки добрив – як це Росія робить з газом.

Він пояснив що , наразі Росія відмовилась від усіх експортних поставок на інші ринки і спрямувала всі добрива в Україну. Бо український ринок для них є дуже привабливим.

- «Логістичний рукав» набагато коротший, а ціни на добрива вищі за рахунок того, що штучно був створений ажіотаж через дефіцит мінеральних добрив, який утворив уряд цієї весни, зазначив очільник «Азоту».