ПОРТАЛ
31 березня 2017, 09:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ще 30 громад хочуть об’єднати в області цьогоріч

Прискоренню об’єднавчого процесу має посприяти прийняття Верховною Радою, необхідних законів, які дають змогу містам і селам об’єднуватися так, які їм зручніше

<b>Ще 30 громад хочуть об’єднати в області цьогоріч</b>

– У нас є мета – утворення ще майже 30 громад до кінця року, – зазначив заступник очільника області Ярослав Березань під час ефіру на телеканалі «Рось». – Зараз закони, які приймає ВРУ дозволяють це зробити і, сподіваюся, ми отримаємо очікуваний результат. Нариклад, із прийняттям закону, який регулює можливість об’єднання населених пунктів, що входили до різних районів, ми вирішимо питання з призначенням виборів у тій же Зорівській ОТГ. Ця громада якраз на межі Драбівського та Золотоніського районів.

За словами посадовця, випадок Зорівської тергромади не поодинокий. На Черкащині є чимало сіл, яким географічно або історично вигідніше бути в одній громаді.

Нині в області функціонує 6 громад. 30 квітня ще у чотирьох відбудуться перші вибори, а дві очікують рішення ЦВК про їх призначення. Крім того, на Черкащині діє близько 10 спільних робочих груп, інформують у Черкаській ОДА.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський