ПОРТАЛ
18 квітня 2017, 07:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Забруднено водойми у чотирьох районах Черкащини

Проведено лабораторний моніторинг у 56 водоймах I категорії. Відхилення від санітарно-хімічних нормативы зафіксовані в Золотоніському, Уманському, Чорнобаївському та Кам’янському районах.

Забруднено водойми у чотирьох районах Черкащини

Проведено моніторингові дослідження на об’єктах довкілля в області, повідомляє офіційний сайт ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України». Управління здійснює постійний лабораторний моніторинг поверхневих водойм у 92 контрольних створах та у місцях водокористування населення.

Проби води водойм із відхиленнями від встановлених нормативів за санітарно-хімічними показниками зафіксовані в Золотоніському, Уманському, Чорнобаївському та Кам’янському районах.За мікробіологічними – в Кам’янському та Золотоніському районах.

Вже досліджено 12 проб води за санітарно-хімічними та 44 – за мікробіологічними показниками впродовж І кварталу 2017 року із водойм І категорії. Відхилення від встановлених нормативів виявлено у 1 пробі за мікробіологічними показниками.

Досліджено 106 проб річкової води за санітарно - хімічними та 89 – за мікробіологічними показниками із водойм ІІ категорії. Не відповідало встановленим нормативам 12 (11,3%) проб за санітарно-хімічними та 2 (2,3 %) - за мікробіологічними показниками.