ПОРТАЛ
18 квітня 2017, 10:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Найменше електромобілів зареєстровано на Черкащині (інфографіка)

Лише 9 електромобілів зареєстрували на Черкащині за останній рік. Найбільший попит на електромобілі у Києві, Одеській та Харківській областях. Слідом йдуть Дніпропетровська, Львівська, Київська та Запорізька області.

Найменше електромобілів зареєстровано на Черкащині (інфографіка)

У регіоні зареєстровано найменше електромобілів протягом 2016 року та І кварталу 2017 року, повідомляє офіційний сайт МВС України. На Черкащині поставили на облік 9 електромобілів. Стільки ж лише на Луганщині. Загалом за цей період в Україні уперше зареєстрували 2 284 електромобілі.

Найбільш популярні електрокари у Києві, Одеській та Харківській області. Не надто відстають Дніпропетровська, Львівська, Київська та Запорізька області. У першому кварталі 2017 року їхня кількість зросла удвічі – 620 зареєстрованих авто проти 294 авто, зареєстрованих у першому кварталі 2016 року.

Серед переваг електромобілів визначають екологічність та економність. Для функціонування електромобілям потрібна менша кількість витратних матеріалів, ніж звичайним. Кошти, зекономлені на заправці авто, компенсують зайві витрати. Вартість «заправки» електромобіля в декілька разів нижча, ніж у бензинового чи дизельного авто.

Будь-який електромобіль потрібно реєструвати у сервісних центрах МВС. Процес реєстрації не має жодних відмінностей від реєстрації звичайних автомобілів.