ПОРТАЛ
18 квітня 2017, 09:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Першу молочну сімейну ферму відкрили на Полтавщині

Молоде подружжя з Полтавщини відкрило сімейну молочну ферму у рамках проекту «Розвиток молочарських кооперативів». Вони покращують умови перебування поголів’я і збільшують його продуктивність.

Першу молочну сімейну ферму відкрили на Полтавщині

Спецпроект «Досвід регіонів»

Сімейна ферма створена на базі кооперативу «Молочний світанок», пише Новини Полтавщини . Владислав та Катерина Скрильники ретельно вивчили умови Проекту та вирішили створити власну сімейну ферму. Подали заявку, пройшли відбір та отримали позитивний результат. Завдяки покращенню умов утримання тварин, а саме: автоматичній системі напування корів, якісній системі вентиляції повітря, освітлення та автоматизованому доїнню продуктивність поголів’я ферм зросте як мінімум на 15-25%, охолоджувач молока покращить його якість та вплине на його вартість. Все обладнання для ферми отримано та забезпечено Проектом. Дані поліпшення нададуть змогу родині зменшити загальні витрати часу на роботу у господарстві, збільшити об’єми заготівлі молока та суттєво підвищити власні доходи.

Родинам, які погодилися взяти участь у проекті «Розвиток молочарських кооперативів», фахівці від партнерів проекту («Данон Україна» та МБФ «Добробут громад») розробили плани реконструкції корівників, щоб ті відповідали всім нормам та вимогам комфортного утримання тварин, гарантували максимальну продуктивність виробництва, а також створювали комфортні умови праці для господарів.

З 2017 року продовження проекту впроваджується Дніпропетровською обласною громадською організацією «Сільськогосподарська консультаційна служба», що створена у 2004 році за підтримки Канадського Уряду для впровадження проектів у сфері розвитку сільського господарства в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, а тепер і в Полтавській області у партнерстві з компанією «Данон» в Україні.

Нині службою у партнерстві із неурядовою організацією SOCODEVI (Канада) впроваджується проект «Розвиток молочного бізнесу в Україні», який спрямований на підвищення добробуту селян та фермерів, що займаються виробництвом молока. Він забезпечить вирішення труднощів, які стоять перед малими, середніми виробниками молока шляхом створення та посилення існуючих кооперативів, що пропонують послуги, необхідні для ефективної системи молочного виробництва.

Сільськогосподарська консультаційна служба надаватиме фермерам технічну підтримку та консультації. Впровадить у господарствах сучасні екологічно стійкі практики, включаючи лабораторні аналізи молока та надійну систему управління фермою.