ПОРТАЛ
16 листопада 2015, 14:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У середмісті Черкас і далі працюватиме квітковий ярмарок

До 31 січня в центральній частині Черкас (за адресою: вул. Смілянська, 33) працюватиме ярмарок із продажу квітів. Він розгорнеться на площі 10 метрів квадратних і буде розрахований на 5 торгівельних місць.

У середмісті Черкас і далі працюватиме квітковий ярмарок

Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету в п’ятницю.

Під час обговорення проекту цього документу між членами виконкому спалахнула словесна суперечка, - інформують у прес-службі черкаського міськвиконкому. Категорично проти дозволу на тамтешню торгівлю виступив член виконкому на громадських засадах Сергій Гончар. На його думку, подібні рішення призводять до стихійної торгівлі в місті й більше того – «крадуть громадський простір у жителів».

Через те, що ми дозволяємо торгувати там п’ятьом підприємцям, до них приходять ще 20 і задаються питанням: їм можна, а нам ні? Ситуація, яка склалася зі стихійними ринками в місті викликана саме такими рішеннями. На тому «п’ятачку» взагалі не повинна йти мова про торгівлю, – висловився він. – Прибрати їх ні міліція, ніхто не може, бо в частини підприємців є дозвіл. Цим рішенням ми "крадемо" громадський просторів у жителів міста, погіршуємо його естетичний вигляд. Ці 5 робочих місць псують центральну частину міста…

Натомість директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Ірина Удод наголосила, що угоди, укладені між КП "Черкаські ринки" і підприємцями, стосується виключно продажу квітів. Тож із тим, на яких підставах поруч із ними працюють "стихійники" має розбиратися правоохоронне відомство та управління інспектування міськвиконкому.

А от на думку представника виконкому на громадських засадах Романа Ганзевича, такий ринок можна було перемістити на вул. Благовісну. Нині там триває торгівля саджанцями. Зрештою, у результаті обговорення його учасники підтримали проект рішення без таких змін.