ПОРТАЛ
7 липня 2016, 13:01

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сезонне падіння закупівельних цін на молоко фіксують в області

Ціни на молоко, яке підприємства закуповують від населення і від сільгосптоваровиробників, у червні традиційно знизились порівняно з квітнем. Про це в ексклюзивному коментарі УНН-Центр повідомив начальник агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

Сезонне падіння закупівельних цін на молоко фіксують в області

“Середня ціна на молоко від населення станом на 1 липня становить 2,84 грн, тоді як 30 квітня вона сягала 3,11 грн. Від сільгоспвиробників молоко приймають по ціні 5,19 грн, а навесні приймали по 5,28. Проте це традиційно: влітку ціна на молоко завжди дещо знижується, а починаючи з серпня знову трохи підніметься”, — сказав Ігор Колодка.

За аналізом Ігоря Колодки, найвищі ціни на молоко людям пропонує Христинівський молокозавод, який купує його по 3 грн за літр (у господарствах він купує молоко по 5,50 грн). Канівський “Клуб сиру” населенню платить від 2,60 грн до 3 грн за літр, зате господарствам пропонує вищу ціну, ніж Христинівка — 5,80 грн.

Від низької ціни на молоко особливо потерпають індивідуальні господарства, населення, яке ще тримає худобу у своєму господарстві. На думку фахівця, ці ціни є “абсолютно недостатніми” і розвитку тваринництва в особистих селянських господарствах жодним чином не сприяють.