ПОРТАЛ
15 серпня 2016, 07:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Дефіциту меду на Черкащині не буде

Навесні бджолярі Черкащини прогнозували, що ціни на мед будуть зростати, бо перший збір видався небагатим. Проте зараз пасічники говорять про достатню кількість меду. Але ціни навряд чи будуть надто низькими. Про це кореспонденту УНН-Центр стало відомо з власних джерел.

 <b>Дефіциту меду на Черкащині не буде</b>

Черкаські бджолярі навесні нарікали на несприятливу погоду, надлишок дощів та холодні ночі, що особливо несприятливо для бджіл. Комахи довго не могли залишити вулика, меду наносили тільки "для себе", для господарів – ні. Це спричинило зростання ціни на мед: за трилітрову банку правили 200 грн, хоча торік ціна сягала 150 грн. І пророкували подальше зростання ціни.

Проте спекотне літо змінило ситуацію.

"Перший збір був поганий, бо весна видалася холодною. Пасічники погоджувалися продати мені лише по літрі квіткового меду, і то тільки як старому знайомому. Потім липового і з акації меду було вволю. А вже як почали качати соняшниковий, то пасічники самі набиваються зі своїм солодким продуктом. Спочатку за кілограм меду правили 120 грн, тепер віддають за 70 грн. Я придбав трилітрову банку меду і ще дві літрові баночки мені подарували. На зиму вистачить", − розповів житель Городища Володимир Чос.

Зараз на черкаських ринках трилітровий бутиль меду коштує 270 грн. Тож хоча бджолярі й збирають достатню кількість солодкого товару, але ціну не знижують.