ПОРТАЛ
22 липня 2015, 16:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Катеринопільщині створять дві великі територіальні громади

Замість запланованих чотирьох територіальних спільнот на Катеринопільщині села незабаром об’єднаються у дві великі громади, аби зберегти територіальну цілісність району. У найближчому майбутньому тут діятимуть Катеринопільське та Мокрокалигірське територіальні об’єднання, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

На Катеринопільщині створять дві великі територіальні громади

За словами голови Катеринопільської райдержадміністрації Ольги Ніколенко, жителі району виявили власну ініціативу в створенні двох спроможних територіальних громад замість чотирьох. Обговоривши питання входження сіл району в громади спочатку на зустрічах, а згодом і на сесіях сільських рад, катеринопільці підтримали рішення про створення територіальних об’єднань з центрами в Катеринополі та Мокрій Калигірці.

- Наша мета – зберегти територіальну цілісність району. Тому люди, після ґрунтовного обговорення, погодилися об’єднатися у дві великі територіальні громади. Сільські ради вже прийняли 12 рішень про приєднання до майбутньої Катеринопільської територіальної громади, та чотири рішення про об’єднання з Мокрою Калигіркою, − зазначила Ольга Ніколенко. − У цих громадах проживатиме близько 20 тисяч та майже 4 тисячі жителів відповідно.

За словами очільниці Катеринопільщини, невирішеною залишається ситуація з селищем Єрки, жителі якого хочуть створити третю територіальну громаду району, об’єднавшись з селом Радчиха. Наразі з цього питання ведеться активне обговорення.

- Більшість черкащан розуміють, що затверджений сесією обласної ради перспективний план об’єднання громад є лише орієнтиром у процесі територіальної реформи і ніяк не загальним правилом. Тому зараз громади самі визначаються, як їм гуртуватись, - зазначив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Сас. – Усі зміни, що сформуються в результаті обговорень, будуть внесені у перспективний план.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський