ПОРТАЛ
9 червня 2014, 14:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

weekend
Ділова книга місяця: Віктор Маєр-Шенбергер та Кеннет Кук’єр «Великі дані»

<div class="wekend_msg">weekend</div> Ділова книга місяця: Віктор Маєр-Шенбергер та Кеннет Кук’єр «Великі дані»

Спільний проект порталу «Діловий регіон» та «Будинку книги»



Віктор Маєр-Шенбергер, Кеннет Кук’єр
«Великі дані. Революція, яка змінить те, як ми живемо, працюємо і мислимо»

Видавництво: Манн, Иванов и Фербер
Рік: 2014
Ціна: 198 грн.

Це перша велика книга про прийдешнє революційне явище, рівнозначне інтернету або навіть друкарському верстату. Ця книга про нову науку, здатну передбачати майбутнє на основі швидкої обробки величезних масивів інформації і їхнього миттєвого аналізу. Вона може перетворювати безліч явищ - від вартості авіаквитків до тексту мільйонів книг - у форму, доступну для пошуку, і за допомогою зростаючої обчислювальної потужності здійснювати небачені раніше відкриття та прогнози.

Два провідних фахівця в цій галузі в доступній формі пояснюють, що таке великі дані, як вони змінять наше життя, і що ми можемо зробити, щоб захистити себе від небезпек, які вони приховують: починаючи від неминучої втрати конфіденційності і закінчуючи перспективою покарання за ще не здійснені порушення.

В науках, таких як астрономія і геноміка, вперше стикнулися зі сплеском даних в середині 2000-х років, коли й з'явився термін "великі дані". Тепер ця концепція проникає в усі сфери людської діяльності.

Для кого ця книга

Ця книга як для тих, хто цікавиться або працює в галузі ІТ, так і для більш широкого кола читачів, тому що зачіпає зміни життя суспільства в цілому.