ПОРТАЛ
31 грудня 2014, 11:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ділова книга місяця: Мистецтво управління державою

Ділова книга місяця: Мистецтво управління державою

Спільний проект порталу «Діловий регіон» та «Будинку книги»



Тетчер Маргарет
Искусство управления государством: Стратегии для меняющегося мира

Видавництво: «Альпина Паблишер»
Рік: 2014
Ціна: 402 грн.

"Мистецтво управління державою" - глибока наукова праця, написана громадським діячем світового значення. Головна ідея автора - як правильно управляти державою і не робити помилок, що ведуть до кровопролиття.

У книзі можна виділити чотири великих блоки питань. По-перше, це підведення підсумків минулої епохи - роздуми над уроками "холодної війни", минулою і нинішньою роллю США. По-друге, оцінка шляхів розвитку Росії, Китаю, Індії та країн Далекого та Близького Сходу. По-третє, погрози, які представляють для світу нестабільність на Балканах, держави-ізгої, ісламський екстремізм і міжнародний тероризм, а також стратегії, що дозволяють протистояти їм. І, нарешті, - процес інтеграції в Європі, що таїть у собі небезпеку непомітного розширення влади міжнародних інститутів на шкоду незалежності національних держав.

Чому ця книга варта прочитання?

- Відображення епохи правління Тетчер з перших вуст.

- Роздуми про досконалу і далекою від досконалості політики на прикладах лідерів ряду світових держав.

- Роль держав у забезпеченні міжнародної безпеки - головна тема книги.

- Аргументи на користь встановлення демократії як фундаментального аспекту розумною зовнішньої політики.

- Обґрунтування національних пріоритетів в пристрої державного ладу як застави стабільного міжнародного порядку.

- Прогнози розвитку найбільших країн світу, таких як Росія, Китай та інші, а також проблемних держав на Близькому і Далекому Сході і невизнаних республік, що живуть в стані замороженої війни.

Про автора

Маргарет Тетчер - 71-й прем'єр-міністр Великобританії, баронеса. Перша і поки єдина жінка, яка побувала на цій посаді, а також перша жінка, що стала прем'єр-міністром європейської держави. Прем'єрство Тетчер стало найтривалішим в XX ст., З часів Солсбері і самим тривалим безперервним перебуванням на посаді з часів лорда Ліверпуля.