Сільськогосподарські товаровиробники всіх категорій господарювання у 2019р. отримали 4,6 млн.т зерна, що на 2% менше, ніж у 2018 році. Зменшення виробництва спостерігалось майже по всіх культурах зернової групи, зокрема кукурудзи на зерно – на 5%, жита – на 30%, вівса – на 14%, гречки та зернобобових культур – майже вдвічі. Збільшилось виробництво пшениці та ячменю (на 10%), проса (у 3,6 раза). Зменшення виробництва зернових культур відбулося за рахунок зниження урожайності на 4,3 ц з 1 га.
В усіх категоріях господарств проти відповідного періоду 2018р. зменшилось виробництво цукрової сировини та сої, що обумовлене скороченням площ збирання та зниженням урожайності відповідно на 88,1 та 3,4 ц з 1 га (валовий збір становив відповідно 393,5 тис.т та 218,9 тис.т).
На збільшення виробництва ріпаку вплинуло значне розширення площ збирання (на 23%), хоча урожайність зменшилась на 1,8 ц з 1 га. Зросло також виробництво соняшнику (на 5%) в основному за рахунок збільшення урожайності 1,7 ц з 1 га.