Порівняно з аналогічними показниками минулого року, область збільшила виробництво до 109,7 %. Кращі показники мають Львівщина та Вінничина.
– Черкащина – аграрний край, – каже посадовець. – Агропромисловий комплекс є одним з найважливіших секторів економіки регіону. Тут формується більша частина продовольчих ресурсів. Лише за перші два місяці року наші аграрії продемонстрували значне якісне та кількісне зростання виготовленої продукції. Якщо говорити у розрізі, то за обсягом виробництва м’яса область посідає 2 місце, молока – 6, яєць – 8-9 серед областей України.
Наразі область реалізує на забій 13,6 % с/г тварин у загальнодержавному розрізі, тобто 75,7 тис. тонн. Також виробляє 5,8 % молока, а це 66,1 тис. тонн. Крім того постачає на ринки 4,8 % загальнодержавних обсягів яєць домашньої птиці (107,9 млн. шт.).