ПОРТАЛ
29 червня 2016, 10:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Бізнес з нуля: на що звернути увагу перед стартом

Бізнес з нуля: на що звернути увагу перед стартом

UBR.ua з'ясував на які нюанси потрібно звернути увагу підприємцям-початківцям.

Перш, ніж зайнятися оформленням підприємницьких документів, варто ретельно проаналізувати бізнес-ідею.

«Ніколи не треба брати кредит на його відкриття, особливо, якщо немає досвіду. Тим більше не варто братися за незрозумілі або" суперприбуткові "проекти, що вимагають великих вкладень», - порадила UBR.UA гендиректор Асоціації платників податків України Людмила Герасименко.

Віце-президент Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України Юрій Лозовський вважає, що найкраще починати бізнес в знайомої сфері.

"Визначте, якими ресурсами для вкладення у справу маєте у своєму розпорядженні ви особисто: професія, кваліфікація, гроші, обладнання, інструменти, приміщення, земельну ділянка...", - зазначив він.

За словами Лозовського, краще відразу вирішити, чи потрібні партнери, наймані працівники, яка повинна бути їх кваліфікація.

Вирішивши почати свій бізнес з нуля, не зайвим буде ознайомитися з законодавчими обмеженнями. Скажімо, ст. 7 закону про ліцензування певних видів господарської діяльності визначає 30 видів бізнесу, які потребують отримання ліцензії. Це, наприклад, перевезення пасажирів, робота туроператорів, медична практика, торгівля медикаментами, алкоголем, тютюном... Виконання вимог по кваліфікації персоналу, обладнання приміщень і т.п. можуть коштувати чимало, що теж потрібно врахувати при розробці бізнес-плану.

Зрештою, займатися підприємницькою діяльністю можуть не всі. Так, це заборонено окремим категоріям держслужбовців (військовим, працівникам прокуратури, СБУ, МВС...), а також особам, яким винесено спеціальну судову заборону.

Експерти радять обов'язково планувати майбутні дії письмово, чітко формулюючи кожен етап, який доведеться пройти, починаючи з нуля.