ПОРТАЛ
15 серпня 2016, 14:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Долю українських яблук вирішували в Черкасах

Провідних фахівців яблучного бізнесу зібрала в Черкасах Шоста міжнародна конференція «Яблучний бізнес України-2016». Основну увагу учасників зосередили на тому, як в умовах стагнації ринку розширити географію поставок садівничої продукції.

Цьогорічний сезон матиме вирішальне значення для розвитку яблучного бізнесу в Україні – або наші виробники намітять шляхи виходу з кризи або цей сегмент призупинить свій розвиток на невизначений час.

«В умовах ембарго з боку Росії, а також блокади Криму, українські садівники, як і раніше, стоять перед вибором: або збувати весь обсяг продукції на внутрішньому ринку, таким чином провокуючи цінову стагнацію (як це було в попередньому сезоні), або шукати альтернативні зовнішні ринки й опрацьовувати ефективні підходи до маркетингу яблука. Ми учасникам сьогоднішньої конференції пропонуємо розглянути саме другий варіант» , – розповів порталу «Діловий регіон» керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Олександр Хорєв.

Доповіді учасників були присвячені аналізу поточної ситуації та прогнозам на цьому сегменті ринку в Україні, Євросоюзі й Азії, сучасним технологіям вирощування яблук, новаціям у напрямках зберігання, пакування та переробки, а також актуальним підходам до продажу і маркетингу яблук і продуктів переробки.

Учасники мали змогу відвідати виставку і презентувати на ній свою компанію.

У рамках практичної частини конференції відбувся бізнес-тур на черкаське підприємство «АПК «Маїс». Уже кілька років тут активно розвивають садівництво. А тепер впроваджують сучасні технології переробки фруктів та овочів. Учасники бізнес-туру ознайомилися з різними підходами до вирощування яблук в інтенсивних садах, технікою для доглядів за ними, побачили сучасне сховище для яблук, а також лінії з пакування яблук та їхньої переробки.