ПОРТАЛ
7 серпня 2013, 12:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

ТОП-5 галузей Черкащини з найвищими зарплатами

<div class="dr_in_to_news"></div> ТОП-5 галузей Черкащини з найвищими зарплатами

Середня номінальна зарплата на Черкащині у червні становила 2 911 грн. Це вдвічі більше, ніж розмір мінімальної платні, що становить 1147 грн.

Очолює п’ятірку галузей з найвищими зарплатами фінансова та страхова діяльність. Середня зарплата у червні тут становила 3851 грн., а в березні і в травні перевищувала 4000 грн.

На другому місці в рейтингу – державне управління, оборона та обов’язкове соціальне страхування, де розмір заробітної плати сягає 3739 грн. Вона стабільно зростала протягом попередніх 5 місяців.

Зарплати в промисловості опинилися на 3 місці серед найбільш оплачуваних галузей. В середньому працівник промисловості отримує 3458 грн.

На 4 місці опинилася освіта, де середня номінальна зарплата становить 3168 грн. Протягом 6 місяців 2013 року вона демонструвала тренд до зростання.

П’ятою галуззю з найбільшими зарплатами в області стала транспортна, поштова та кур’єрська діяльність і складське господарство. Працівники тут отримують 2927 грн. Хоча у березні розмір зарплати перевищував 3000 грн.

У середньому розмір зарплати цього року в червні перевищує минулорічні показники за цей період майже на 12%.

Рейтинг укладено за матеріалами Головного управління статистики в Черкаській області. Дані наведено по підприємствах, установах, організаціях та їхніх відокремлених підрозділах з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб.