ПОРТАЛ
17 серпня 2015, 16:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як економити на гарячій воді жителям черкаських багатоповерхівок

Якщо мешканці будинку, ОСББ чи ЖБК хочуть заощаджувати, то вони мають встановити лічильники тепла не лише на опалення, але й і на гарячу воду.

Як економити на гарячій воді жителям черкаських багатоповерхівок

З юридичного погляду, обліковуватися має загально будинкове споживання, а не його частина. У будинках, де встановлені ІТП (а таких – 103) одразу ведеться облік тепла і гарячої води, тож люди знають скільки спожили, йдеться на сайті Черкаської міськради.

«Зараз дуже багато звертається представників будинків з питанням: чому потрібно встановлювати лічильники тепла і лічильники на гарячу воду. Відповідаю: якщо люди хочуть реально заощаджувати, то потрібно ставити прилади обліку і на тепло і на гарячу воду. Чому так? Бо мережі гарячої води частково виконують функції опалення: сушилки для рушників, стояки, мережі, що проходять через під’їзд, підвал тощо, – розповів директор комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір.

Він зазначив, що лічильник на гарячу воду дає величезний плюс. Люди платять за те, що спожили. У випадку проведення гідравлічних випробувань чи ремонту мереж, люди не платитимуть, бо прилади обліку не рахуватимуть.