ПОРТАЛ
14 квітня 2017, 20:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Зменшено кількість обов'язкових погоджень для черкаських будівельників

Відтепер забудовникам не доведеться збирати зайві дозволи, розпорядження, узгодження. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада України. Він також регулює ліцензування сертифікованих інженерів та передбачає вищу освіту для архітекторів.

Зменшено кількість обов'язкових погоджень для черкаських будівельників

Закон, що скасовує необхідність отримання додаткових технічних умов від Державної служби надзвичайних ситуацій, ухвалила Верховна Рада України. За законопроект №5587 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності» проголосували 276 народних депутатів, повідомляє «УНІАН».

Новий закон передбачає скасування зайвих дозволів, розпоряджень, узгоджень у будівництві. За рахунок погодження архітектурно-будівельних вимог до проектів, додатково звертатися до служби надзвичайних ситуацій не треба. Прийняття цього законопроекту дасть можливість просунутися Україні в рейтингу Світового банку Doing Business.

Також законом регулюється ситуація з ліцензуванням сертифікованих інженерів, яка передбачає вищу освіту для архітекторів. В поточному році, згідно з планом уряду, наша країна може увійти у ТОП-50 рейтингу Doing Business, а у 2018 році - у ТОП-20. Для цього необхідно ухвалити значний пакет законопроектів - понад 30. Частина з них вже зареєстрована в парламенті, а частина має бути затверджена урядом.