ПОРТАЛ
16 квітня 2017, 18:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кредити для бізнесу під 10% зможуть брати кияни

Дешевий фінансовий ресурс для позичальника пропонує Німецько-Український фонд у рамках своєї нової програми. Вона забезпечить можливість надати кошти кінцевому споживачеві в середньому під 9-10%.

Кредити для бізнесу під 10% зможуть брати кияни

Спецпроект «Досвід регіонів»

Спільну програму з підтримки фінансування малих і середніх підприємств (МСП) у Києві планують реалізувати в рамках угоди Німецько-Українського фонду і КМДА, повідомляє vechirniykiev.com.ua. Вона буде об’єднувати нову програму Німецько-Українського фонду (НУФ) із підтримки інвестицій такого бізнесу на 300 млн грн і програму КМДА з компенсації частини відсоткової ставки за кредитами малих і середніх підприємств Києва, наданими через банки-партнери. За словами першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, це дозволить встановити відсоткову ставку для кінцевого споживача на рівні 9-10%.

«Німецько-Український фонд у рамках своєї нової програми пропонує дешевий фінансовий ресурс для позичальника на рівні 17%. Це дозволяє нам надавати кошти кінцевому споживачеві в середньому під 9-10%. Загальний обсяг покриття майбутніх кредитів МСП може вирости в середньому до 200 млн грн.», – зауважив Геннадій Пліс.

Мета такої програми – полегшити доступ до фінансування малому бізнесу. Подібна співпраця характерна для європейських країн, в яких агенції із розвитку МСП або банки розвитку при впровадженні кредитних програм кооперуються з муніципалітетами. Останні за рахунок коштів своїх бюджетів надають додаткове здешевлення процентних ставок за кредитами МСП, зареєстрованих на відповідних територіях.