– Сільський туризм – це своєрідний вид підприємництва, – зауважує директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. – Він включає в себе ведення особистого селянського господарства, організацію різних форм відпочинку у приватній садибі господаря з широкими можливостями використання природного ресурсу, матеріального і культурного потенціалу регіону. Тому для тих, хто проживає у сільській місцевості, має власну садибу, веде особисте селянське господарство і бажає відкрити власну справу у цій сфері, Черкаська обласна служба зайнятості надасть необхідну допомогу у започаткуванні власної справи, а також сприятиме створенню мережі сільського зеленого туризму на Черкащині.
Серед успішних проектів зеленого туризму, які реалізовані за сприяння районного центру зайнятості – започаткування власної справи колишніми безробітними Жанною Довгополою та Сергієм Зарубою.
Жанна Довгопола власниця садиби «Українська кухня «Холодний Яр», яка розташована в с. Медведівка. Жінка на території господарства має власну українську кухню, на якій для своїх гостей, під замовлення, готує справжні національні страви, які можна скуштувати на свіжому повітрі в спеціально облаштованій альтанці.
Сергій Заруба, маючи власну пасіку, більше 10-ти років займався бджільництвом. Тому у нього і народилася ідея не просто займатися підприємництвом, а перетворити своє захоплення в надання послуг у сфері зеленого туризму. За рахунок отриманих коштів для відкриття власного бізнесу, чоловік в свій час придбав додатково вулики і створив у власній садибі для відвідувачів справжній лікувальний комплекс з вулико-ліжками, на яких можна відпочити і оздоровитися завдяки життєвій енергії бджолосім’ї та повітрю, насиченому ароматом бджіл. Водночас Сергій пропонує туристам продукти бджільництва, проводить майстер-класи з виготовлення фігурних свічок з чистого воску. Власноруч вироблені різноманітні вироби чоловік успішно реалізовує.