Вони дослідили 8 марок сиру, виготовленого в Україні. Це марки “Галичина”, “Хуторок”, “Повна чаша”, “Злагода”, “Смаковеньки”, “Білоцерківський”, “Український” і “Волошкове поле”.
У виробів оцінили маркування та упаковку, ретельно перевірили на справжність в лабораторії, а також шляхом сліпої дегустації оцінили смакові особливості продукції.
За підсумками тестування, оцінку “відмінно” отримали три марки: “Галичина”, “Повна чаша” і “Український”.
Оцінку “добре” отримав сир “Волошкове поле”. Його смакові властивості отримали оцінку “добре” через те, що був зайве кислим на смак.
Оцінку “задовільно” отримав сир “Білоцерківський” за недостатню кількість молочнокислих бактерій.
Три продукти мають оцінку “дуже погано”. Зокрема це: “Злагода” (більше 8% сторонніх жирів в складі і відсутність молочнокислих бактерій). “Смаковенькі” – занижена жирність і наявність кишкової палички. “Хуторок” – наявність кишкової палички та крохмалю.