Про це повідомляє прес-служба відомства.
Приводом для перевірки стало збільшення випадків захворювання на гострі кишкові інфекції після вживання продуктів в установах громадського харчування. Фахівці Держспоживслужби в Києві провели збір інформації у операторів ринку про діяльність, пов'язану торгівлею продуктами.
Основною метою було дослідити санітарний стан приміщень, з'ясувати, чи підтримується в чистоті і робочому стані поверхню обладнання, що контактує з харчовими продуктами, а також перевіряли наявність медичних книжок у персоналу закладів.
"За підсумками перевірки фахівців Головного управління Держспоживслужби 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків", - йдеться в повідомленні.