12:04, 30 листопада 2018
Загалом по Україні обсяг вирощених українських коропових видів риб у минулому році сягнув 9,6 тис. тонн. У цілому, у 2017 році було вирощено 20,2 тис. тонн риби.
Найбільше риби було вирощено рибницькими господарствами Сумської (2,9 тис. тон), Черкаської (2,6 тис. тон), Вінницької (1,9 тис. тон) та Кіровоградської (1,5 тис. тон) областей.
Серед лідерів з вирощування лососевих видів – західні регіони, а осетрових – Запорізька, Київська, Одеська, Черкаська та Чернівецька області. Сомових видів найбільше вирощують Кіровоградщина, Київщина та Харківщина, йдеться у повідомленні прес-служби Державного агентства рибного господарства.