Зі слів майстра виробничого навчання Богдана Руденка, торік учні отримали диплом за найкращий майстер-клас, інформує “Суспільне“.
Учениця Даша Шевченко розповідає, що протягом року, окрім барної справи, вивчають специфіку роботи офіціанта та адміністратора: “З цих трьох напрямів мені найбільше подобається саме барна справа, вона справді є дуже цікавою в ній дуже багато різноманітного, справді де є розвиватися”.
Майстер виробничого навчання Богдан Руденко розповідає, що нині майбутні бармени готуються до щорічної обласної виставки професійно-технічної освіти, яка відбудеться у березні: “Взагалі, коли ми почали навчання у цьому році, я звернув увагу, що у групі є кілька осіб, які цікавляться барною справою і ми з самого початку почали більш глибше вивчати цю професію. Мене дуже радує, що вони самостійно почали опановувати техніку флайрінга – жонглювання пляшками, шейкером. Це те, що я можу технічно показати, але навчити ні. Це все з часом потрібно виробляти”.
Цього року для відвідувачів виставки готують нові прийоми та способи приготування коктейлів. Задля цього часто лишаються після уроків у лабораторії, розповідає учень Денис Душенковський: «Хороший бармен повинен бути як мінімум творчим, тому що він робить людям коктейлі. Він повинен бути креативним в своїх діях, повинен правильно спілкуватися із клієнтами, щоб вони добре провели свій час».