Захід був організований з метою інформування представників торговельних мереж, які реалізують харчові продукти, щодо вимог законодавства у сфері виробництва та реалізації харчової продукції.
Начальник Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби Віктор Вовк розповів присутнім про зміни, які сьогодні відбуваються в умовах приведення українського законодавства у відповідність з європейським, про права та обов’язки операторів ринку харчових продуктів. У виступі він акцентував увагу на затвердженні вимог щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.
У нараді, в якості доповідачів від ДП «Черкасистандартметрологія», взяли участь заступник директора з підтвердження оцінки відповідності та стандартизації Володимир Швецов та начальник сектору перспективного розвитку Валентина Ананьєва. Вони звернули увагу присутніх на важливості впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів. Також, учасники наради отримали вичерпну інформацію щодо потенційних можливостей ДП «Черкасистандартметрологія» в частині допомоги суб’єктам господарювання регіону з питань безпечності та якості харчової продукції.