Це фруктосховище є першою чергою будівництва. Загалом потужність складатиме 3 тис. т.
Керівник підприємства Віталій Шишенко розповів, що діюче сховище має 10 холодильних камер, розрахованих на 150 т кожна. Використання саме таких невеликих камер є економічно доцільним, адже при відкритті камери порушується її внутрішнє середовище, і яблука потрібно реалізувати протягом обмеженого терміну.
На наступний рік у підприємства є плани розпочати закладення на зберігання власного винограду.
«Ми також зараз досліджуємо можливості зберігання черешні та персика. Ці культури також зберігати складніше, … але зрештою ми почнемо зберігати і ці фрукти, щоб наші співвітчизники могли споживати взимку не турецький імпорт, а нашу українську продукцію», — зазначає Віталій Шишенко.