Програма EIT Food Seedbed надає підтримку людям, які хочуть створити компанії у сферах пов'язаних з агропродовольчим сектором або вже заснували такі фірми. Бенефіціари отримають матеріальну (навчання та менторство) та фінансову підтримку (покриття витрат на поїздки, пов’язані з участю у проекті, зустрічі з менторами та потенційними клієнтами до 10 000 євро) та грошові премії за кращі стартапи, присуджені EIT Food.
Унікальним елементом програми є підтримка процесів перевірки бізнес-ідеї та корисності технічних рішень шляхом структурованого діалогу з потенційними клієнтами (customer discovery process), реалізованого на основі методології, розробленої EIT Food у співпраці зі спеціалізованими тренерами, менторами та за допомогою фінансової підтримки, що пропонується стартапам, інформують у Черкаській ТПП.
Наразі триває набір до безкоштовної Програми підтримки інноваційного підприємництва в агропродовольчій галузі EIT Food Seedbed.
Кінцевий термін подачі заявок - 15 березня 2020 року.
Програма реалізується завдяки EIT Food. Учасники консорціуму - це підприємства, науково-дослідницькі інституції та університети. Консорціум був організований в рамах Європейського інституту інновацій та технологій (EIT), котрий є органом Європейської Комісії. EIT Food - найбільша європейська ініціатива в агропродовольчої галузі, яка впроваджує програми підтримки інновацій для харчового сектору в Європі. Діяльність EIT фінансується Європейською Комісією в рамках програми «Горизонт 2020».
Програма проводиться англійською мовою у п'яти європейських містах, розташованих у Польщі, Північній Ірландії, Німеччині, Іспанії та Данії. Команда організаторів включає Королівський університет Белфаста, Кембриджський університет, Орхуський університет, Варшавський університет та сім лідерів агропродовольчої галузі.
Детальну інформацію про програму можна отримати тут і тут.
Форму заявки можна заповнити тут.
Кандидати програми повинні представити інноваційну ідею, яка має потенціал і може внести корисні зміни у способи виробництва, доставки, споживання їжі та переробки відходів, що утворюються в цих процесах. Окрім типових агропродовольчих рішень, стартапи можуть працювати у сферах, що підтримують виробництво харчових продуктів, включаючи: машини і обладнання для сільського господарства та переробки, логістику, упаковку, ІТ-рішення, скорочення відходів харчового ланцюга, бізнес-послуги та соціальні інновації. Програма стосується стартапів на ранніх стадіях розвитку.
КОНТАКТИ:
К.н. Ольга Пелех та Проф. Кшиштоф Клінцевич
EIT Food Seedbed Warsaw Hub
Факультет менеджменту, Варшавський університет