Шполяни освоюють вирощування батату

Сільське господарство

Сім’я шполян Пуховських багато років займається вирощуванням різноманітних незвичних для більшості рослин і кущів. Серед них – батат, смачний замінник картоплі.

Ukrainian English Russian

 Про це розповіла «Шполянським вістям» жителька Шполи Таїсія Пуховська.

– Вирощується батат розсадою. Для цього його плід, схожий на картоплину, необхідно проростити всередині березня. Коли паростки досягають висоти близько 15 см, їх зрізаємо, ставимо у склянку з водою — і за пару днів вони пускають корінці, — пояснює Таїсія.

Рослини сягають висотою до півметра.

Батат – відмінне джерело відразу декількох життєво важливих для організму елементів, включаючи кальцій, калій, магній та фолієву кислоту. При цьому солодка картопля може похвалитися високою концентрацією вітаміну С (до 70% добової норми на одну порцію) і низькою калорійністю, що важливо для тих, хто дотримується дієти.

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: