15:36, 25 жовтня 2018
Про це розповіла «Шполянським вістям» жителька Шполи Таїсія Пуховська.
– Вирощується батат розсадою. Для цього його плід, схожий на картоплину, необхідно проростити всередині березня. Коли паростки досягають висоти близько 15 см, їх зрізаємо, ставимо у склянку з водою — і за пару днів вони пускають корінці, — пояснює Таїсія.
Рослини сягають висотою до півметра.
Батат – відмінне джерело відразу декількох життєво важливих для організму елементів, включаючи кальцій, калій, магній та фолієву кислоту. При цьому солодка картопля може похвалитися високою концентрацією вітаміну С (до 70% добової норми на одну порцію) і низькою калорійністю, що важливо для тих, хто дотримується дієти.