ПОРТАЛ
2 липня 2014, 19:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як тепер штрафуватимуть за парковку?

Як тепер штрафуватимуть за парковку?

25 червня, Кабмін на своєму засіданні прийняв «низку важливих для життєдіяльності країни рішень», повідомляє прес-служба Державтоінспекції.

Тепер в Кодексі про адміністративні порушення є стаття 1521, за якою водія можуть притягнути до відповідальності за неоплату паркування, обладнаної паркувальними автоматами або автоматичними в'їзними та виїзними терміналами або за паркування в місцях для інвалідів (якщо водій таким не є), - пише auto.bigmir.net.

По першому пункту штрафи відносні невеликі - від 136 до 204 гривень. За другим-до 306 гривень. Повноваження складати протоколи мають «посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад» (ст. 255).

Набагато більші штрафи передбачені для посадових осіб, які відповідають за обладнання майданчиків автоматами і терміналами. Водночас, як і раніше, ви не зобов'язані платити, якщо парковка не обладнана так, як того вимагає закон.

ДАІ попереджає, що 22 червня поточного року набув чинності новий закон, який надав Міністерству внутрішніх справ повноваження здійснювати контроль за виконанням встановлених Кабміном правил паркування «в частині забезпечення безпеки дорожнього руху на майданчиках для паркування».

Водночас контроль Державтоінспекції полягатиме «в документуванні фактів порушень водіями-користувачами парковок, виконанні вимог дорожніх знаків і дорожньої розмітки, якими ці майданчики обладнані».