ПОРТАЛ
25 липня 2014, 10:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Європейці будуть учити нас підприємливості

Європейці будуть учити нас підприємливості

Європейці планують 5 років навчати українських підприємців підприємливості. З 2015 року в Україні стартує програма ЄС з підтримки малого та середнього бізнесу – створюється Навчальний центр з підприємництва і підприємливості.

Зараз Держпідприємництво працює з місією ЄС, яка займається визначенням напрямків, за якими має бути імплементована допомога Євросоюзу, повідомляє Частный предприниматель. «Програма зачіпатиме всі сектори економіки, де працює малий та середній бізнес. Звичайно, результат буде і для великих підприємців, яких обслуговує малий та середній бізнес. МСБ буде адаптований до вимог великого бізнесу, який вже працює з європейськими структурами та який здебільшого відповідає європейським стандартам», – розпровів заступник Голови Держпідприємництва Олег Шейко.

Заходи підтримки від Євросоюзу направлені на те, щоб підняти рівень розуміння підприємництва на той рівень, який досягнуто зараз в країнах ЄС, а не на той рівень, який сьогодні існує в Україні, – «купив за 2, продав за 4, і на ці відсотки я живу». Українське бізнес-середовище повинно підготуватися до спілкування з європейською бізнес-спільнотою – підприємцям потрібно ментально змінити стереотипи у відношенні до МСБ, українці повинні навчатися підприємливості.

Держпідприємництво заручилося підтримкою Євросоюзу у створенні в Україні Навчального центру з підприємництва і підприємливості як для України, так й для країн-членів «Східного партнерства». Семінари планується проводити як для представників малих і середніх підприємств, так і державних службовців країн «Східного партнерства».