ПОРТАЛ
16 серпня 2014, 12:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Запущена карта українських стартапів для зарубіжних інвесторів

Запущена карта українських стартапів для зарубіжних інвесторів

Підприємець і громадський діяч Ілля Кенігштейн спільно з CEO Ecois.me Іваном Пасічником вирішили прорекламувати українську стартап-екосистему закордонним фондам та інвесторам. Для цього вони запустили карту українських стартапів mappedinua.com, на яку планується нанести всі IT-компанії України, - пише ain.ua.

«У західних країнах ніхто нічого не знає про українські стартапи, але всі цікавляться, і не тільки в контексті аутсорсу», - розповідає Ілля, який багато подорожує і часто спілкується із зарубіжними підприємцями. Щоб розповісти світові про українські стартапи, Ілля та Іван вирішили зробити онлайн-карту, подібну стартап-картам Кремнієвої Долини та Ізраїлю, де різнокольоровими маркерами відзначені стартапи, акселератори, фонди і т.д.

Мета проекту - зібрати всі українські стартапи, IT-компанії, бізнес-інкубатори, коворкінг, креативні простори і т.д. в одному місці. «Щоб наступного разу, коли західні замовники будуть вибирати ІТ-підрядника, блукаючі по Києву іноземці шукатимуть стілець-стіл-вай-фай, а великі інвест-фонди захочуть інвестувати в українські стартапи (хочеться в це вірити) - у них з'явилася можливість нас всіх побачити», - пише Ілля про проект.

Карта заповнюється англійською мовою. Стартапів на мапі поки небагато, але карта запустилася зовсім недавно, і підприємці розраховують, що стартапери швидко її заповнять.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук